Diakonia

Diakoniatyö

Diakoniatyö kuuluu kirkon perustehtäviin.

Pelkosenniemen seurakunnan diakoniatyö on lähimmäisten auttamista, tukemista sekä yhteiskunnallista vaikuttamista. Diakoniatyötä tekevät sekä ammatillisesti koulutettu diakoniatyöntekijä, että seurakunnan vapaaehtoiset.

Tapaamme ihmisiä vastaanotolla diakoniatoimistossa, kotikäynneillä, erilaisilla retkillä ja leireillä sekä seurakunnan järejstämissä tapahtumissa esim. myyjäiset, YV-tempaukset, lähetys- ja diakoniaillat, hartaushetket ja tapahtumat.

Teemme yhteistyötä oman seurakunnan alueella sosiaali- ja terveystoimien kanssa sekä eri järjestöjen kanssa. Yhteistyötä tapahtuu myös laajemmin rovastikunnallisesti, ja naapuriseurakuntien kanssa.

Yhteisvastuu

Diakoniatoimisto:

Diakonissan tavoitat seuraavan kerran 3.9.2020 puhelimitse.

Syyskuun muista päivistä ilmoitetaan myöhemmin.

Savukosken rajakirkolla maanantaisin klo 10–12
Pelkosenniemen seurakuntalolla torstaisin klo 10–12

Poikkeuksista ilmoitetaan sivuillamme, ja kirkollisissa ilmoituksissa.

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle.

Suru, kriisi