Tuhkakeskiviikon iltamessu ja ystävänpäivän kahvit

Pelkosenniemen kirkko

Tuhkakeskiviikosta alkaa paastonaika. Sen merkkinä vietämme iltamessua ja otamme katumuksen merkkinä tuhkaristin otsaamme. Messun toimittaa Nona Lehtinen, Pelkosenniemen kuoro avustaa. Messun jälkeen Marttojen tarjoamat ystävänpäivän kahvit seurakuntatalolla.

Paaston aikana ihmistä kutsutaan tutkimaan Jumalan pyhyyttä ja rakkautta, joka näkyy Kristuksen kärsimyksessä ja kuolemassa. Paastoon liittyy katumus: ihminen katuu syntejään ja kiintymistään tähän maailmaan. Tuhkakeskiviikko on saanut nimensä siitä, että Raamatussa säkkiin pukeutuminen ja tuhkan ripotteleminen pään päälle ovat eräs vertauskuva katumukselle ja parannukselle. Tuhkakeskiviikkona monissa seurakunnissa, niin kuin meilläkin, vietetään illalla messu tai sanajumalanpalvelus.