Nuorisotyö

Kirkon kasvatuksen tehtävä perustuu kokonaisvaltaiseen käsitykseen ihmisestä. Fyysinen, henkinen, sosiaalinen, emotionaalinen, hengellinen, esteettinen olemuksemme ja kaikki muu meissä oleva ovat samanarvoisia lahjoja.

Kirkon nuorisotyön lähtökohtana on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus kehittyä, kokea oppimisen iloa ja saada tukea kasvuunsa. Kasvun tukemisen tarkoituksena ei ole muuttaa toista, vaan mahdollistaa ja tukea kasvua luomisessa saatujen lahjojen pohjalta. Kasvun tukemisen tavoite liittyy aina henkilöön, ryhmään, aikaan ja paikkaan.

On tärkeää, että jokainen tulee hyväksytyksi omana itsenään. Seurakuntamme nuorisotyö koostuu mm. nuorten kohtaamisista, rippikoulutyöstä, kouluyhteistyöstä sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävistä nuorten tapahtumista.

Ajankohtaiset ilmoitukset tarkemmin kirkollisissa ilmoituksissa.

Voit myös seurata nuorten Instagramia: @pelsausrknuoret

Tuu mukaan!

Tervetuloa seurakunnan nuorteniltoihin keväällä 2022!

Luvassa kivaa yhdessäoloa, mukavaa tekemistä, ja tarjolla joka ilta pientä naposteltavaa. Illan päätteeksi kokoonnumme kirkkotiloihin hiljentymään yhdessä pienen iltahartauden pariin. Toiveita toiminnasta, ohjelmasta ja tekemisestä otetaan ehottomasti vastaan! Tärkeä olisi saada juuri meidän nuorten näköiset illat

Nuortenillat Pelkosenniemellä:

PE 18.3. klo 18-21

PE 1.4. klo 18-21 HUOM PERUTTU

PE 29.4. klo 18-21

PE 13.5. klo 18-21

PE 27.5. klo 18-21

Nuortenillat Savukoskella:

TI 22.3. klo 18-21

TI 5.4. klo 18-21 HUOM PERUTTU

TI 3.5. klo 18-21

TI 17.5. klo 18-21

TI 31.5. klo 18-21

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Vapaus 12-14, Ihme 15, Luottamus 16-18, Yhteys 19-21, Merkitys 22->

Seuraa meitä instassa, sekä Facebookissa, ja pysy ajantasalla rippikouluinfoista ja muista ajankohtaisista aiheista:

Instagram: @pelsausrknuoret

Facebook: Pelkosenniemen seurakunta

Tässä linkki nuorille kohdennetulle kyselylle, liittyen seurakunnan nuorisotyön kehittämiseen:

Nuorten kyselylomake (7.lk ylöspäin)

Sekä myös linkki kouluikäisille tarkoitettuun kyselyyn:

Kouluikäisten kyselylomake (3.-6.lk)

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia