Nuorisotyö

 

Kirkon kasvatuksen tehtävä perustuu kokonaisvaltaiseen käsitykseen ihmisestä. Fyysinen, henkinen, sosiaalinen, emotionaalinen, hengellinen, esteettinen olemuksemme ja kaikki muu meissä oleva ovat samanarvoisia lahjoja.

Kirkon nuorisotyön lähtökohtana on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus kehittyä, kokea oppimisen iloa ja saada tukea kasvuunsa. Kasvun tukemisen tarkoituksena ei ole muuttaa toista, vaan mahdollistaa ja tukea kasvua luomisessa saatujen lahjojen pohjalta. Kasvun tukemisen tavoite liittyy aina henkilöön, ryhmään, aikaan ja paikkaan.

On tärkeää, että jokainen tulee hyväksytyksi omana itsenään. Seurakuntamme nuorisotyö koostuu mm. nuorten kohtaamisista, rippikoulutyöstä, kouluyhteistyöstä sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävistä nuorten tapahtumista.

Ajankohtaiset ilmoitukset tarkemmin kirkollisissa ilmoituksissa.

Voit myös seurata nuorten Instagramia: @pelsausrknuoret

Tuu mukaan! 

 

 

Tervetuloa seurakunnan nuorteniltoihin!

 

Luvassa kivaa yhdessäoloa, mukavaa tekemistä, ja tarjolla joka ilta pientä naposteltavaa. Illan päätteeksi kokoonnumme kirkkotiloihin hiljentymään yhdessä pienen iltahartauden pariin. Toiveita toiminnasta, ohjelmasta ja tekemisestä otetaan ehottomasti vastaan! Tärkeä olisi saada juuri meidän nuorten näköiset illat 

Tällä hetkellä nuortenilta toiminta on tauolla vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Lisää toimintaa järjestetään toivottavasti taas tulevaisuudessa!

 

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Vapaus 12-14, Ihme 15, Luottamus 16-18, Yhteys 19-21, Merkitys 22->

Seuraa meitä instassa, sekä Facebookissa, ja pysy ajantasalla rippikouluinfoista ja muista ajankohtaisista aiheista:

 

Instagram: @pelsausrknuoret

Facebook: Pelkosenniemen seurakunta

 

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia