Kädet yhdessä.

Nuorisotyö

Kirkon kasvatuksen tehtävä perustuu kokonaisvaltaiseen käsitykseen ihmisestä. Fyysinen, henkinen, sosiaalinen, emotionaalinen, hengellinen, esteettinen olemuksemme ja kaikki muu meissä oleva ovat samanarvoisia lahjoja.

Kirkon nuorisotyön lähtökohtana on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus kehittyä, kokea oppimisen iloa ja saada tukea kasvuunsa. Kasvun tukemisen tarkoituksena ei ole muuttaa toista, vaan mahdollistaa ja tukea kasvua luomisessa saatujen lahjojen pohjalta. Kasvun tukemisen tavoite liittyy aina henkilöön, ryhmään, aikaan ja paikkaan.

Omien rajojen ja mahdollisuuksien löytäminen tukee nuoren kokonaisvaltaista kasvua ja hyvinvointia. On tärkeää, että jokainen tulee hyväksytyksi omana itsenään. Seurakuntamme nuorisotyö koostuu mm. nuorten kohtaamisista, rippikoulutyöstä, kouluyhteistyöstä sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävistä nuorten tapahtumista.

Ajankohtaiset ilmoitukset tarkemmin kirkollisissa ilmoituksissa.

Tuu mukaan!

Rippikoulu 20202021 ALKAA TAMMIKUUSSA 2021

Rippikoulun suunnitelma, tarkoitus ja alkuperäinen aikataulu ilmestyvät alle olevaan linkkiin - siis vielä vanhat tiedot.

Leirijaksolle haluavat isoset osallistuvat keväällä järjestettäviin rippikoulupäiviin opiskelemaan isosen tehtävää ja näin osoittavat tahtoaan tulla isoseksi myös leirille, ja jatkossa ohjaamaan esimerkiksi varhaisnuorten kerhoa palkkiota vastaan.

Tässä linkki infoon.

Marja

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Nuorten käsiä yhdessä - ja teksti: Turvallinen rippikoulu on yhteisö, jossa nuori saa olla rakastettu.

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia