Kasvun polku

Nuorisotyö

Kirkon kasvatuksen tehtävä perustuu kokonaisvaltaiseen käsitykseen ihmisestä. Fyysinen, henkinen, sosiaalinen, emotionaalinen, hengellinen, esteettinen olemuksemme ja kaikki muu meissä oleva ovat samanarvoisia lahjoja.

Kirkon nuorisotyön lähtökohtana on jokaisen lapsen ja nuoren oikeus kehittyä, kokea oppimisen iloa ja saada tukea kasvuunsa. Kasvun tukemisen tarkoituksena ei ole muuttaa toista, vaan mahdollistaa ja tukea kasvua luomisessa saatujen lahjojen pohjalta. Kasvun tukemisen tavoite liittyy aina henkilöön, ryhmään, aikaan ja paikkaan.

On tärkeää, että jokainen tulee hyväksytyksi omana itsenään. Seurakuntamme nuorisotyö koostuu mm. nuorten kohtaamisista, rippikoulutyöstä, kouluyhteistyöstä sekä eri yhteistyökumppaneiden kanssa järjestettävistä nuorten tapahtumista.

Ajankohtaiset ilmoitukset tarkemmin kirkollisissa ilmoituksissa.

Voit myös seurata nuorten Instagramia: @rippis2020

Tuu mukaan!

Rippikoulu 2021–2022 ALKAA TAMMIKUUSSA 16.1.2022

Aloitamme kokoontumalla nuorten kanssa Pelkosenniemen kirkossa klo 10.00.

Vanhemmat/huoltajat/isovanhempi/kummi voivat hengailla kirkon tai seurakunnan tiloissa, kahvia ja tilaa on.

Osallistumme yhteiseen palvelukseen klo 12.00.

Vanhemmat/huoltajat/isovanhempi/kummi

saapuvat kirkkoon viimeistään

klo 12.00.

Vanhemmat/huoltajat/isovanhempi/kummi osallistuvat nuorten kanssa palvelukseen,

josta jatkamme tapaamiskahvilla ja rippikouluinfolla,

jossa sovitaan tulevan kevään kokoontumisista ja konfirmaatiopäivästä.

Päivä päättyy noin klo 14.00.

Tässä linkki infoon.

Leirijaksolle haluavat isoset osallistuvat keväällä järjestettäviin rippikoulupäiviin (helmi/maalis/huhti/touko/kesäkuu) opiskelemaan isosen tehtävää ja näin osoittavat tahtoaan tulla isoseksi myös leirille, ja jatkossa ohjaamaan esimerkiksi varhaisnuorten kerhoa palkkiota vastaan.

Marja

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Nuorten käsiä yhdessä - ja teksti: Turvallinen rippikoulu on yhteisö, jossa nuori saa olla rakastettu.

Rippikouluinfoa ja Nuorten Instagram

@rippis2020

Tule seuraamaan, niin oot jo mukana!

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia